fbpx

Ultralyd undersøkelse av muskel og skjelett benyttes til å diagnostisere skader i blant annet muskel, sener, leddbånd og slimposer. En undersøkelse vil hjelpe til med å sette en riktig diagnose og vil utgjøre en stor forskjell når terapeutene skal sette opp korrekt rehabilitering og behandling for pasienten.


Ultralyd undersøkelse kne Akimi AskerUltralydveiledet injeksjonsbehandling Akimi Askersbehandling

Ultralyd som et supplement for å stille riktig diagnose

Terapeuten vil bruke ultralyd undersøkelse for å bekrefte mistanke om skader i muskler og sener. Det er viktig å få stilt en korrekt diagnose og vil gjøre det raskere for pasienten å komme i gang med riktig behandling. På Akimi Asker vil ultralyd diagnostikk være et supplement under en klinisk undersøkelse ved mistanke om bursitter, skader i muskel, sener eller bindevev.

Ultralyd undersøkelse av skulder, hofter og kne

De mest vanlige ultralyd undersøkelsene hos Akimi Asker er diagnostikk av skulder, hofte og kne. Her vil terapeuten se etter skader i bindevev, leddbånd, sener og muskel. Undersøkelsen vil også avdekke om pasienten kan ha bursitt i for eksempel skulder. Dette er en slimpose betennelse som kan kan behandles med injeksjonsbehandling hos oss.

Terapeuten ser også etter skader i andre strukturer som blant annet albue, ankel og håndledd. Har du andre spørsmål om hva som kan undersøkes med ultralyd kan du ta kontakt med oss på e-post.

Epost adresse: asker@akimi.no

Fordelen med en ultralyd undersøkelse

Når en bruker ultralyd som et verktøy under en undersøkelse vil vi kunne se på skader i strukturer mens man beveger for eksempel skulderen, kneet eller ankelen. Dette kan være en stor fordel sammenlignet med røntgen, CT og MR, da pasienten må ligge helt i ro. Vi kan be pasienten aktivere muskelen under en undersøkelse hvor vi mistenker en skade og vil få et tydeligere bilde av skaden med hjelp av ultralyd diagnostikk.

Undersøkelse med ultralyd er uten bivirkninger og er helt ufarlig i motsetning til røntgen og CT hvor det benyttes stråling.

Ultralydveiledet injeksjonsbehandling

For å bedre treffsikkerheten til en injeksjonsbehandling hos Akimi Asker vil vi alltid bruke ultralyd for å få 100% treffsikkerhet i strukturer som trenger injeksjon. Behandlingen vil ha mye bedre resultat når ultralydveiledet injeksjon utføres.

Injeksjonen hos oss vil utføres i samarbeid med anestesilege og fysioterapeut med videreutdanning innen ultralyd diagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsbehandling. Våre terapeuter er en del av det medisinske støtteapparatet til Frisk Asker ishockey og har meget høy kompetanse.