Skuldersmerter

Skuldersmerter kan ha mange årsaker – Vi hjelper deg !

Skuldersmerter er noe mange av oss har erfart. Hvis muskulaturen overbelastes eller belastes feil over lengre tid, kan det oppstå smerte. Alle armbevegelser er avhengige av en godt samspill mellom skulderledd, skulderblad, krageben og øvre del av rygg. Dersom skulder mekanismen ikke fungerer som det skal, kan dette gi feilbelastninger i skuldre, armer, nakke og brystrygg.

Skuldersmerter behandles hos Akimi Asker

Skulderbladets posisjon og støtte muskulatur spiller en spesielt viktig rolle ved alle armbevegelser. Statisk, ensidig og dårlig arbeidsstilling kan føre til at de stabiliserende skuldermusklene overbelastes, og det kan bli trangt for senene som går under kragebenet frem til selve kuleleddet i skulderen. Over en periode kan det lett forekomme triggerpunkter ( hypersensitive muskelknuter ) i muskulaturen, slitasje og betennelse i sener og ledd.

Smerter i skuldre kan ha mange opphav, deriblant skiveproblematikk i nakke og mellom skulderblad, forkalkninger i skulderleddet, trange kanaler for muskler, nerver og blodårer. Alle disse tilstandene vil føre til et unormalt bevegelsesmønster i skulderen.

Disse problemene bør undersøkes grundig av fysioterapeut eller manuellterapeut for å komme igang med riktig behandling.

Skuldersmerter med impingement syndrom :

Svømmeskulder, supraspinatus syndrom, smertefult bue-syndrom eller pitcher’s shoulder er flere forklaringer på impingement syndrom. Det forekommer når sener tilhørende skulderens stabiliseringsmuskulatur blir irritert og betent i det de passerer gjennom passasjen under skulderbenet (acromion). Dette kan føre til nedsatt styrke, smerte og dårlig bevegelse i skulderen.

Skuldersmerter av frozen shoulder ( frossen skulder ) :

Skuldersmerter Akimi Asker 2En frozen shoulder kan oppstå akutt eller komme over tid etter et fall eller et kirurgisk inngrep. Det blir nedsatt bevegelighet og smerter når man hever armen strakt ut til siden eller rett fram og opp. Skulderen blir veldig vond og stiv den første tiden. Etterhvert blir smerten borte og skulderen stivner helt eller delvis. Her er det viktig å få undersøkt skulderen så tidlig som mulig for i motsetning til andre skulderplager vil trening vil gjøre skulderen verre. Ved en akutt frozen shoulder kan smertestillende tabletter eller kortison injeksjon dempe smertene.

 Behandling av skuldersmerter :

  • Manipulasjon ( løsne ledd som har låst seg )
  • Leddmobilisering ( tøying av leddkapsel )
  • Trykkbølgebehandling
  • Tøyninger
  • Muskulær behandling
  • Massasje teknikker
  • Nevrologiske teknikker
  • Smertebehandling med nåler
  • Stabiliserende trening
  • Veiledning, råd og øvelser

Andre eksempler på tilstander vi behandler:

Her kan du lese om våre tjenester og hvilken behandling vi tilbyr.

Vi har gratis parkering rett utenfor klinikken og det er korte ventelister og vi har online booking. Akimi Askerhallen ønsker dere hjertelig velkommen til en konsultasjon hos oss.

Skrevet av: Akimi Oppdatert: 29. november 2017