Skuldersmerter

Skuldersmerter :

Skuldersmerter er noe mange av oss har erfart. Hvis muskulaturen overbelastes eller belastes feil over lengre tid, kan det oppstå smerte. Alle armbevegelser er avhengige av en godt samspill mellom skulderledd, skulderblad, krageben og øvre del av rygg. Dersom skuldermotorikken ikke fungerer som det skal, kan dette gi feilbelastninger i skuldre, armer, nakke og brystrygg.

Skulderbladets posisjon og støttemuskulatur spiller en spesielt viktig rolle ved alle armbevegelser. Statisk, ensidig og dårlig arbeidsstilling kan føre til at de stabiliserende skuldermusklene overbelastes, og det kan bli trangt for senene som går under kragebenet frem til selve kuleleddet i skulderen. Over en periode kan det lett forekomme triggerpunkter ( hypersensitive muskelknuter ) i muskulaturen, slitasje og betennelse i sener og ledd.

Smerter i skuldre kan ha mange opphav, deriblant skiveproblematikk i nakke og mellom skulderblad, forkalkninger i skulderleddet, trange kanaler for muskler, nerver og blodårer. Alle disse tilstandene vil føre til et unormalt bevegelsesmønster i skulderen.

Disse problemene bør undersøkes grundig av fysioterapeut eller manuellterapeut for å komme igang med riktig behandling.

Skuldersmerter akimi asker

Impingement syndrom :

Svømmeskulder, supraspinatus syndrom, smertefult bue-syndrom eller pitcher’s shoulder er flere forklaringer på impingement syndrom. Det forekommer når sener tilhørende skulderens stabiliseringsmuskulatur blir irritert og betent i det de passerer gjennom passasjen under skulderbenet (acromion). Dette kan føre til nedsatt styrke, smerte og dårlig bevegelse i skulderen.

Frozen shoulder ( frossen skulder ) :

En frozen shoulder kan oppstå akutt eller komme over tid etter et fall eller et kirurgisk inngrep. Det blir nedsatt bevegelighet og smerter når man hever armen strakt ut til siden eller rett fram og opp. Skulderen blir veldig vond og stiv den første tiden. Etterhvert blir smerten borte og skulderen stivner helt eller delvis. Her er det viktig å få undersøkt skulderen så tidlig som mulig for i motsetning til andre skuldreplager vil trening vil gjøre skulderen verre. Ved en akutt frozen shoulder kan smertestillende tabletter eller kortisoninjeksjon dempe smertene.

Behandling av skuldersmerter :

  • Manipulasjon ( løsne ledd som har låst seg )
  • Leddmobilisering ( tøying av leddkapsel )
  • Trykkbølgebehandling
  • Tøyninger
  • Muskulær behandling
  • Massasje teknikker
  • Nevrologiske teknikker
  • Smertebehandling med nåler
  • Stabiliserende trening
  • Veiledning, råd og øvelser

Andre eksempler på tilstander vi behandler:

Vi tilbyr et variert behandlingstilbud:

Kontakt oss for time idag. Vi har gratis parkering rett utenfor klinikken og det er korte ventelister og vi har online booking. Akimi Askerhallen ønsker dere hjertelig velkommen til en konsultasjon hos oss.