Balanseorganet sitter i labyrinten i det indre øret. I labyrinten er det otolitter (krystaller).Disse beveger normalt på seg og slik at man vet hvor man er i rommet. Krystallene kan falle inn i buegangene i labyrinten, da vil det skape feilsignaler i balanseorganet som kan gi svimmelhet. De fleste som lider av krystallsyke utløser svimmelhetsanfall når de legger seg ned/ snur seg i sengen, eller kikker opp.Det kommer ganske umiddelbart og varer i underkant av 30 sekunder men kan vare opp til 1 minutt.

Krystallsyken er en vanlig årsak til svimmelhet og kalles vertigo på fagspråket. Trenger du hjelp vil våre terapeuter gledelig hjelpe deg med å få stilt korrekt diagnose. Kontakt oss så kan du bli kvitt svimmelheten.


Krystallsyke akimi asker

Hvordan føles det med krystallsyke ?

Det kan føles som man snurrer i rommet eller som om rommet snurrer rundt en, også beskrevet som å kjøre karusell.I tillegg kan man bli kvalm, uvel og gi hodepine.

Du vil bli undersøkt grundig av våre terapeuter for å utelukke andre årsaker til svimmelhet. Finner vi positiv test på krystallsyke vil vi behandle deg her på klinikken. Våre terapeuter har bred erfaring og kompetanse innen svimmelhet.

Behandlingen er som regel svært effektiv og de fleste blir bra igjen etter kun noen få behandlinger.

Behandling av krystallsyke

  • Krystallsyke teknikker
  • Veiledning, råd og øvelser