fbpx
Akilles betnnelse laserbehandling akimi asker

Laserbehandling hjelper mot akilles betennelse

En akilles betennelse kan være veldig plagsomt og irriterende for pasienter. Dette er en veldig vanlig skade for idrettsutøvere og andre vanlige mosjonister kan få dette av forskjellige årsaker. Det vanligste er feilstilling i foten som provoserer akillesen og de utvikler en akilles betennelse. Ny forskning viser at laserbehandling kan forkorte med åtte uker sammenlignet med tradisjonell behandling.

Behandling av en akilles betennelse har alltid vært praktisert med eksentrisk trening. Dette gjelder stort sett alle senebetennelser, både kroniske og akutte. Dette er en type trening som belaster muskelsenen eksentrisk. Ett eksempel er å stå å se inntil en vegg hvor du reiser deg opp på tærne. Deretter løfter du opp ditt friske ben og går sakte ned på ditt vonde ben med akilles problemer. Alle øvelsene skal gjøres sakte. Dette er fortsatt en bra måte å bli bra i akillesen men ulempen med øvlsen er at det ofte tar 2-3 måneder med trening før du blir bra.

Forsking på laserbehandling

Forskningen med laserbehandling ble utført på 52 mosjonister hvor alle lider av kronisk akilles betennelse. Alle gjennomførte 32 økter med eksentrisk trening i åtte uker. Gruppen ble delt inn i to hvor halvparten fikk laserbehandling med aktiv laser og den andre halvparten laser med placebo effekt.

Forskerne har målt effekten av behandlings perioden ved å måle smertenivå hos alle mosjonistene.

Gruppen som ble behandlet med aktiv laser fik smertelindring på 4 uker og gruppen som fikk placebo laser fikk smertereduksjon etter 12 uker.

Stiv i akilles om morgen, ømhet ved trykk og smerte ved bruk av akilles viste markant bedring for lasergruppen med aktiv laser og var fortsatt mye bedre 4 uker etter.

Bruk av laser har foregått i over 25 år men det er først i den siste tiden forskerne har forstått dosering mekanisme med laserbehandling. Derfor har laserbehandling blitt bedre å bruke på betennelses tilstander og plager.

Laserbehandling hjelper mot tennisalbue

Laserbehandlingen hjelper både på betennelses demping og hjelper til med å reparere senefibrer i senen. Det er også utført forskning på laserbehandling på tennisalbue. Her er resultat av laserbehandling også kraftig redusert av skadefravær og raskere tilbake til idrett eller arbeid.

Akimi Asker har high power laser klasse 4 og har bred erfaring med laserbehandling.

Kilder :

Høgskolen i Bergen.

Forsker Jan Magnus Bjordal.

Artikkelen om laserbehandlingen er også publisert i anerkjente American Journal Of Sports Medicine.